Placinta cu praz

Ingrediente:
Pentru piure:
4 cartofi medii
un cub de unt
sare/nucsoara
Pentru aluat:
puteti opta pentru aluatul foietat din comert sau puteti prepara aluatul
un ou pentru uns/mac
Compozitia pentru umplut:
500 gr carne de porc(puteti folosi orcie sortiment de carne)
2 fire de praz de marime medie
200 gr smantana
2 oua
2 linguri de ulei
sare/ardei iute/piper/nucsoara
Mod de preparare:
Carnea o preparam de preferat la cuptor, punem carnita intr-un vas, adaugam o cana cu apa, sare, piper, foi de dafin acoperim carnea cu hartie de copt apoi punem capac si lasam la foc mediu pana se rumeneste.
Putem opta si pentru varianta carnii fierte .
Indepartam frunzele prazului si il taiem rondele. Incingem uleiul intr-un vas adaugam rondelele de praz si sotam
1 minut, adaugam carnea taiata cuburi o sotam pentru 3-4 minute.Condimentam dupa gust si lasam compozitia sa se raceasca.Dupa ce s-a racit compozitia adaugam smantana si ouale.

Asamblam placinta astfel:
Intr-o tava unsa cu unt intindem un strat de piure preparat in prealabil, turnam compozitia de carne si o acoperim cu aluatul foietat.aluatul il intepam cu furculita din loc in loc, il ungem cu ou batut si presaram mac deasupra.
Placinta o coacem la foc mediu pana se rumeneste.

Comentarii

Trimiteți un comentariu